ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017 Όλοι στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη 10.30π.μ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, Η 1η Μάη είναι η µέρα – σύµβολο των αγώνων της εργατικής τάξης, η ηµέρα που η εργατική τάξη παγκοσμίως τιµά τους νεκρούς του Σικάγο το 1886, τις θυσίες και τις κατακτήσεις των εργατών σε όλο τον κόσµο. Ένας αγώνας που πρέπει να συνεχιστεί µέχρι την τελική νίκη της εργατικής τάξης ενάντια στο κεφάλαιο, στα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού, µέχρι να καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ο δικός τους πλούτος εξαρτάται απ’ την δική µας φτώχεια Σήµερα που υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να ζούµε µε αξιοπρεπείς µισθούς, µε λιγότερο εργάσιµο και περισσότερο ελεύθερο χρόνο, µε πρόσβαση σε υγεία, παιδεία, αθλητισµό και πολιτισµό, ζούµε µέσα στην ανεργία, την κακοπληρωµένη και εντατική εργασία, την ανασφάλεια, µε ακριβοπληρωµένες και χαµηλής ποιότητας υγεία και παιδεία.

Στο τι φταίει για όλα αυτά, η απάντηση είναι απλή: τον πλούτο που παράγουµε µε την εργασία µας, τον αρπάζουν µια χούφτα καπιταλιστές. Το κριτήριο της παραγωγής είναι η αύξηση της κερδοφορίας των µεγάλων επιχειρηµατικών οµίλων και όχι η κάλυψη των αναγκών μας. Τα συνεχόµενα αντιλαϊκά µέτρα παίρνονται για να δώσουν παραπάνω κέρδη και προνόµια στα µονοπώλια, ώστε να µπορέσουν να ξεπεράσουν την κρίση τους.

Παντού η εργοδοσία χρησιµοποιεί όλους τους µηχανισµούς, ώστε οι «ζηµιές» της κρίσης να µεταφερθούν σε εμάς. Αυτή η κατάσταση τσακίζει τους εργαζόµενους όλης της χώρας, αλλά και του κλάδου του εμπορίου. Η διεύρυνση των ωρών εργασίας (Κυριακές, Λευκές Νύχτες, εορταστικά ωράρια κ.τ.λ.), η μείωση μισθών και συντάξεων, η φοροληστεία, οι απολύσεις και το πέταγμα χιλιάδων συναδέλφων στην ανεργία, η τρομοκρατία στους χώρους εργασίας, η μείωση των κοινωνικών παροχών σε υγεία και παιδεία. Το 8ωρο έχει χτυπηθεί βάναυσα και οι ελαστικές μορφές εργασίας αποτελούν πλέον τον κανόνα. Οι συνθήκες εργασίας έχουν χειροτερέψει και συγκρίνονται πλέον με αυτές του προηγούμενου αιώνα.

Ματώνουμε για τα κέρδη τους, γινόμαστε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!

Οι εξελίξεις από την συνεχιζόμενη καπιταλιστική κρίση και την ένταση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών μας προειδοποιούν για τον κίνδυνο γενικευμένων συγκρούσεων και ιμπεριαλιστικών πολέμων. Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ να συμμετέχει ενεργά στους μηχανισμούς του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, του ΔΝΤ, στους ανταγωνισμούς των μονοπωλιακών ιμπεριαλιστικών ενώσεων, για τον έλεγχο των γεωστρατηγικών σχεδίων τους.

Καμία αναμονή, καμία ανοχή! Όλοι στον αγώνα!

Παλεύουμε για όλα τα δικαιώματά μας, διεκδικώντας ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργατικών, λαϊκών οικογενειών. Παλεύουμε ενάντια στην εκμετάλλευση και τους εκμεταλλευτές μας. Αυτός ο αγώνας είναι άρρηκτα δεμένος με τον αγώνα για καμιά συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο που προετοιμάζουν οι εκμεταλλευτές μας με την εξουσία τους, τις κυβερνήσεις τους, τις συμμαχίες τους ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, ενάντια στους εργαζόμενους άλλων χωρών.

Με αγωνιστική αισιοδοξία, συνεχίζουμε στο δρόμο της ταξικής πάλης, να γίνει πράξη η ιστορική αποστολή της εργατικής τάξης, να σπάσουμε τα δεσμά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, με την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για μια κοινωνία που θα υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!

Απαιτούμε:

√ Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

√ Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

√ Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

√ Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

√ Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ. Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας τις σύγχρονες ανάγκες μας! Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών, για ένα κόσμο χωρίς πολέμους, εκμετάλλευση, προσφυγιά Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

Όλοι στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη 10.30π.μ. Προσυγκέντρωση 10.00π.μ. Εργατικό Κέντρο Πειραιά

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ