Για το έγκλημα στο Σαρωνικό υπάρχει ένοχος: Είναι οι εφοπλιστές και η κυβέρνησή τους.

Πρόκειται για ένα προμελετημένο έγκλημα που έχει την υπογραφή της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και των προηγουμένων, που σαν θεματοφύλακες του μεγάλου κεφαλαίου και στη συγκεκριμένη περίπτωση του εφοπλιστικού,αφήνουν να πλέουν στις θάλασσες πλοία ”σαπιοκάραβα”, με ελλειπή μέτρα, ελέγχους και προσωπικό με σκοπό να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των εφοπλιστών για μεγαλύτερο κέρδος, αδιαφορώντας για την υγεία των ναυτεργατών και του λαού. Βλέπουμε για άλλη μια φορά τόσο ωμά το ασυμβίβαστο μεταξύ κέρδους και της προστασίας της υγείας των εργαζομένων και του περιβάλλοντος.

Η έλλειψη μέτρων προληπτικών αλλά και κατασταλτικών-αντιρυπαντικών, συμπληρώνει το πάζλ του προμελετημένου εγκλήματος, καθώς το κόστος είναι απαγορευτικό για μία αντιλαϊκή και φιλομονοπωλιακή πολιτική όπως αυτή που ακολουθούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, που ενώ έχουν πληθώρα κεφαλαίων να δώσουν μέσω επιδοτήσεων και φοροαπαλλαγών στους εφοπλιστές, δεν περισσεύει τίποτα για την υγεία και την ασφάλεια του λαού.

Είναι ενδεικτικό μάλιστα ότι η κυβέρνηση μετά το ναυάγιο αποφάσισε αντί να αυστηροποιήσει τους κρατικούς ελέγχους για την αξιοπλοΐα των πλοίων, να αναθέσει αυτή τη δουλειά στους ίδιους τους εφοπλιστές!!!. Οι ίδιοι οι εφοπλιστές θα ελέγχουν τον εαυτό τους μέσα από ιδιωτικούς νηογνώμονες.

Η διεκδίκηση καλύτερων όρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς,  καλύτερες συνθήκες εργασίας είναι υπόθεση όλων μας.

Καλούμε τους συναδέλφους μας στη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη στο Πασαλιμάνι 18.30, με προσυγκέντρωση στις 6.00μ.μ στην Πλατεία Τερψιθέας στον Πειραιά, ενάντια στο έγκλημα στο Σαρωνικό και την κυβερνητική πολιτική που το επέτρεψε.

       Απαιτούμε:

  • Η κυβέρνηση να πάρει όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ρύπανσης.
  • Την πλήρη ανάληψη του κόστους απορρύπανσης από την πλοιοκτήτρια εταιρεία. Να μην πληρώσει ο λαός.
  • Σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, με δικαιώματα και μέτρα ασφάλειας της ζωής και της υγείας τους!»

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ