Γενική Συνέλευση Κυριακή 28 Φλεβάρη, 18:00, ΕΚΠ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ 6.00 μμ.

(Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Ομηρίδου Σκυλίτση 19)

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΝΕΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Το ΔΣ του σωματείου πραγματοποίησε συνεδρίαση με θέμα την εκτίμηση της απεργίας στις 4/2 και την δράση μας για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας στο σύνολο του κλάδου. Εκτιμήσαμε ότι η απεργία στις 4 Φλεβάρη έδειξε τη δυνατότητα που έχει η οργανωμένη δύναμη των εργαζομένων σε κοινή συμπόρευση με τους φτωχούς αγρότες, τους ελεύθερους   επαγγελματίες, τις γυναίκες, τους νέους, να δημιουργεί εμπόδια, να στριμώχνει κυβέρνηση-εργοδοσία. Αποφάσισε νέα 48ωρη απεργία όταν και αν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή το νόμο-λαιμητόμο για το ασφαλιστικό.

Στέλνουμε μήνυμα στη κυβέρνηση και στους εργοδότες πως δε θα επιτρέψουμε να φέρουν προς ψήφιση στη Βουλή το νόμο έκτρωμα που τσακίζει τα όποια ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα μας έχουν απομείνει και πως μαζί με τους εργαζόμενους των υπόλοιπων κλάδων, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους αγρότες, τους νέους και όλους όσους θίγονται από αυτή την πολιτική θα απαντήσουμε πιο δυναμικά, πιο μαχητικά!

Καλούμε κάθε συνάδελφο σε επαγρύπνηση, ετοιμότητα και δράση για τις σοβαρές ανακατατάξεις στον κλάδο. Ο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, άλλοι 2-3 μεγαλέμποροι, όπως ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και MyMarket, που έχουν συγκεντρώσει στα χέρια τους όλη την αγορά των σουπερ μάρκετ,  γιγαντώθηκαν, αποκόμισαν τεράστια κέρδη στην κρίση. Η γιγάντωση  τους, όλα τα προηγούμενα χρόνια, επετεύχθη με  το ξεζούμισμα των εργαζομένων, την απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας, το ξήλωμα κατακτήσεων και δικαιωμάτων, με τη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Οι όποιες συμφωνίες μεταξύ τους  δεν διασφαλίζουν τις θέσεις  εργασίας και τα δικαιώματα μας. Η αβεβαιότητα και η απειλή του κλεισίματος του καταστήματος,  της απόλυσης, των νέων μειώσεων στους μισθούς θα παραμείνουν καθεστώς.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο εμπόριο να μην αφήσουν μέρα να πάει χαμένη. Να οργανώσουν συσκέψεις και συνελεύσεις σε χώρους δουλειάς με σκοπό την καλύτερη οργάνωση της απεργίας! Να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων η οργάνωση της 48ωρης απεργίας σπάζοντας την εργοδοτική τρομοκρατία και το κλίμα συναίνεσης και συμβιβασμού που καλλιεργούν συστηματικά ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, η συνδικαλιστική πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Η μεγάλη αλληλεγγύη που έδειξαν οι εργαζόμενοι της Αθήνας και του Πειραιά στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών αποτελεί την καλύτερη απάντηση μας! Οργανωμένα, όλοι μαζί για τα κοινά μας συμφέροντα μπορούμε να αντιπαλέψουμε αυτήν την πολιτική. Καταργώντας στην πράξη κάθε είδους «κοινωνικό αυτοματισμό» και με όπλο μας την ταξική αλληλεγγύη ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους των υπόλοιπων κλάδων, με τους συνταξιούχους, τους αγρότες και τη νεολαία και στέλνουμε το ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει στη Βουλή το νόμο-έκτρωμα για το ασφαλιστικό που τσακίζει τα δικαιώματα μας!

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 4ης ΦΛΕΒΑΡΗ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΝΕΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΤΟ ΔΣ