ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 8.00πμ – 12.00μμ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ & ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10πμ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ(Σταδίου 29, Αθήνα)

Εργαζόμενοι στην ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ,

Είμαστε απλήρωτοι, η αγωνία μεγαλώνει, η κατάσταση σε κάθε κατάστημα χειροτερεύει!

Το Σάββατο 9 Ιουλίου, ημέρα Παναττικής δράσης των κλαδικών σωματείων εμποροϋπαλλήλων – ιδιωτικών υπαλλήλων Αττικής στα καταστήματα της Μαρινόπουλος, έγινε ένα σημαντικό βήμα στην οργάνωση των εργαζομένων της επιχείρησης, απέναντι στην επίθεση και τα σχέδια της εργοδοσίας. Δεκάδες εργαζόμενοι της επιχείρησης μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, με μάζεμα υπογραφών και με συζήτηση, συγκροτήσαμε σε αρκετά καταστήματα επιτροπές αγώνα προτάσσοντας τα δίκαια αιτήματα μας. Πήραμε αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις!

Δε μπορούμε να περιμένουμε άλλο! Οι ανάγκες και οι υποχρεώσεις μας, δε μπορούν να καλυφτούν με υποσχέσεις και ευχολόγια από την εργοδοσία και τα τσιράκια της, με δήθεν μελλοντικούς «σωτήρες» ή αποφάσεις δικαστηρίων που τάχα δημιουργούν ευφορία!

Τα κλαδικά σωματεία που όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν στο πλευρό των εργαζόμενων στηρίζουν τις παραπάνω αποφάσεις των εργαζομένων και δίνουν συνέχεια με την προκήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας για την Τετάρτη 13 Ιουλίου 8πμ – 12μμ.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην Αττική να πάρουν τη σκυτάλη των αγώνων από τους συναδέλφους στη Βόρεια Ελλάδα που μέσα από το νέο αγωνιστικό σωματείο που συγκρότησαν, προχώρησαν σε πετυχημένη και μαζική απεργία την προηγούμενη Παρασκευή!

Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Όλοι οι εργαζόμενοι στον Μαρινόπουλο, σε κάθε κατάστημα και στις αποθήκες, με οποιαδήποτε μορφή εργασιακής σχέσης να απαντήσουμε ενωμένοι, αγωνιστικά! Να μην περάσει ο διαχωρισμός ανάμεσα μας, να μην περάσουν αντιλήψεις ατομικής λύσης. Να σπάσει ο φόβος και η εργοδοτική τρομοκρατία! Να απαντήσουμε αγωνιστικά σε όσους μας θέλουν να παρακολουθούμε παθητικά την απληρωσιά μας, καλλιεργώντας την αναμονή. Ειδικά σε αυτή τη χρονική στιγμή που όλα είναι στον αέρα, δεν πρέπει να αφήνουμε χρόνο και να συσσωρεύονται απλήρωτα δεδουλευμένα! Είναι ο κόπος μας και δεν το χαρίζουμε!

Απεργούμε και Απαιτούμε:

  • Άμεση καταβολή όλου του μισθού μας και του επιδόματος αδείας! Καμία οικογένεια δε ζει με 150 ευρώ!
  • Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας!
  • Καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές μας σχέσεις!