ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ – ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΦΑΣΤ ΤΡΑΚ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ –ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ  – ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ    6 ΜΑΙΟΥ  –  11.00 Π.Μ.   ΟΜΟΝΟΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ   7   ΜΑΙΟΥ  –  6.00Μ.Μ    ΟΜΟΝΟΙΑ

ΤΑΞΙΚΟΣ  ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ  ΚΥΡΙΑΚΗ  8 ΜΑΗ   10.00Π.Μ.  ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, νέοι και νέες, εργαζόμενες μητέρες, άνεργοι

Μαχητικά με αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και τις δυνατότητες μας, στήνουμε εργατικό, λαϊκό μπλόκο στην επίθεση μεγαλοεργοδοσίας-κυβέρνησης-Ε.Ε.

Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε

Η κυβέρνηση με διαδικασίες φαστ τρακ ετοιμάζει την ψήφιση του ασφαλιστικού-νόμου λαιμητόμο και του φορολογικού το Σαββατοκύριακο επιδιώκοντας να αιφνιδιάσει τους εργαζόμενους και το λαό. Η τακτική της αποδεικνύει την έχθρα που έχει για το λαό, το σκληρά αντιλαϊκό περιεχόμενο της πολιτικής που υλοποιεί υπέρ του κεφαλαίου σε συμφωνία με τις διακρατικές ενώσεις του, δηλαδή με το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ.

Έφτασε η ώρα της μάχης – Όλοι στους δρόμους

Να νεκρώσουν καταστήματα και αποθήκες

Ο νόμος λαιμητόμος κτυπά όλους και κύρια τους νέους εργαζόμενους, ασφαλιστικά δικαιώματα συνθλίβονται για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων. Η νέα άγρια φοροαφαίμαξη εξαντλεί το πενιχρό λαϊκό εισόδημα. Κανένας δεν γλιτώνει από τη νέα βάρβαρη επίθεση.

Πρόκειται για την πιο σφοδρής αντεργατικής  πολιτικής, η οποία σαρώνει τα πάντα. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας,  σταθερό ωράριο  εργασίας, μισθοί, Κυριακή αργία είναι στο στόχαστρο των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεων με στόχο φθηνούς  και ευέλικτους εργαζόμενους στο όνομα της  ανάπτυξης των επιχειρήσεων και των κερδών. Ο κλάδος του εμπορίου είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα επιβεβαίωσης των παραπάνω με χιλιάδες συναδέλφους να δουλεύουν με άθλιους μισθούς , με ακανόνιστα ωράρια, χωρίς δικαιώματα, υπό την απειλή της απόλυσης.

Δεν πάει άλλο! Έχουμε τη δύναμη να οργανώσουμε συλλογικά τη πάλη σε κάθε κατάστημα, σε όλο τον κλάδο, μαζί με όλους τους εργαζόμενους απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, στους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις που  μας κλέβουν τον ιδρώτα, μας αφαιρούν τη ζωή και το μέλλον.

Τα μέτρα αυτά δεν είναι προσωρινά! Δεν είναι τα τελευταία!

Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα. Τέρμα οι θυσίες για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Κλιμακώνουμε την πάλη μας με τη 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία ενάντια στο νόμο λαιμητόμο για την ασφάλιση.  Γενικός ξεσηκωμός σε κάθε χώρο δουλειάς για να βάλουμε φρένο στην αντεργατική, αντιλαϊκή βαρβαρότητα. Παλεύουμε με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Σηκώνουμε  τώρα κεφάλι! Δίνουμε μαχητική απάντηση

Δεν  συμβιβαζόμαστε με την εξαθλίωση, την ανέχεια ,τη νέα σφαγή στη ζωή μας.

Το ΔΣ