Να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες και έλεγχοι, για την ασφάλεια όλων των εργαζόμενων και επισκεπτών, στο εμπορικό κέντρο «Village» στο Ρέντη.

 

Μετά το σοβαρό περιστατικό αποκόλλησης μέρους της στέγης του εμπορικού κέντρου “Village” στο Ρέντη, τίθεται ζήτημα ως αναφορά τη συντήρηση των κατασκευών, στο σύνολο του πάρκου και το κατά πόσον εργαζόμενοι και επισκέπτες είναι ασφαλείς. Το γεγονός ότι ένα μεγάλο κομμάτι πλεξιγκλάς, αποκολλήθηκε με έναν αέρα κα πετούσε πάνω από τα κεφάλια, εργαζόμενων και επισκεπτών με αποτέλεσμα να χτυπήσει και να τραυματίσει πολύ σοβαρά, ένα ανήλικο παιδί, αναδεικνύει τα ζητήματα των ελέγχων και των αντίστοιχων υποστελεχωμένων υπηρεσιών, της Επιθεώρησης Εργασίας, που θέτουν τα Σωματεία μας. Ο συγκεκριμένος χώρος αριθμεί εκατοντάδες εργαζόμενους στο εμπόριο, τις υπηρεσίες και τον επισιτισμό και η διασφάλιση της υγείας τους είναι ευθύνη της εργοδοσίας συνολικά.

Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Εκφράζουμε τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση του παιδιού που τραυματίστηκε και απαιτούμε να διασφαλιστεί άμεσα ότι ο χώρος δουλειάς, πληροί όλα τα μέτρα ασφαλείας. Η υγεία των εργαζομένων και κατ’ επέκταση  των επισκεπτών, δε χωράει στη λογική κόστους – οφέλους. Και επειδή στα Σωματεία μας έχουμε θρηνήσει συναδέλφους και έχουμε άλλους σακατεμένους, ακριβώς γιατί τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων, θεωρούνται κόστος για τους εργοδότες, δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι θα μας βρίσκουν μπροστά τους.

Οι συνθήκες δουλειάς που θα διασφαλίζουν ότι θα επιστρέφουμε σώοι στο σπίτι μας στη λήξη της βάρδιας,
δεν είναι υπό διαπραγμάτευση!

Θεωρούμε επίσης αυτονόητο, ότι τώρα, που κατόπιν εορτής, πραγματοποιούνται εργασίες στο χώρο και κάποιες από τις επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές, οι εργαζόμενοι δε θα χάσουν ούτε ένα μεροκάματο, καθώς η μη προσέλευση στην εργασία αποφασίστηκε από την εργοδοσία.

Η Οργάνωση στα Σωματεία μας, η μόνη δύναμή μας.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να δώσει δύναμη, στην δύναμή του και να οργανωθεί στα Σωματεία. Για να προστατέψουμε την υγεία και τη ζωή μας. Για να απαιτήσουμε συνθήκες εργασίας που αντιστοιχούν στην εποχή μας και την τεχνολογική εξέλιξη και να μην τίθεται η υγεία μας στο βωμό του κέρδους. Για να μείνουν στα χαρτιά όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, που μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους.