Να εξοφληθούν τώρα τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ

Σύσκεψη  την Τετάρτη 13 Απριλίου, 6.00 μ.μ. στα γραφεία του σωματείου.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι στο Μαρινόπουλο ΑΕ

 Απαιτείται  αγωνιστική  απάντηση τόσο για την καθυστέρηση στη μισθοδοσία όσο για τις απολύσεις και τις εκδικητικές μεταθέσεις που εξαναγκάζουν  συναδέλφους σε παραίτηση. Απάντηση στα σχέδια της εργοδοσίας που στόχο έχουν το ξεζούμισμα των εργαζόμενων.

Σε καμία περίπτωση  δεν πρέπει να εφησυχάσετε και να συμβιβαστείτε  με τη καταβολή ενός μέρους του μισθού σας  και τα υπόλοιπα «βλέπουμε». Δεν πρέπει να συνηθίσετε  την απληρωσιά, κανένας δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι ο Μαρινόπουλος δεν έχει λεφτά και για αυτό δυσκολεύετε να πληρώσει μισθούς. Στον κλάδο του εμπορίου έχουμε εκατοντάδες απλήρωτους συναδέλφους για πολλούς μήνες. Δεν πρέπει να συμβιβαστείτε με τις απολύσεις και γενικά με το χαμήλωμα των απαιτήσεων. Αρκετές θυσίες κάνατε για τα κέρδη του Μαρινόπουλου.

 Τη στιγμή που η εταιρεία ανακοινώνει συνεργασίες, σχέδια ανάπτυξης και δανειοδότησης εκατομμυρίων αφήνει τους εργαζόμενους απλήρωτους,  εκατοντάδες τους έχει οδηγήσει στην ανεργία και σίγουρα στα σχέδια της είναι η συνεχιζόμενη επίθεση σε κάθε εργασιακό δικαίωμα.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε  στις αποθήκες, στα γραφεία και τα καταστήματα της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ

 Έλα  σε επαφή με το κλαδικό σου σωματείο, γίνε μέλος του. Γύρισε την πλάτη σου στην πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου που για ακόμα μία φορά βγάζει λάδι την εργοδοσία, καθησυχάζοντας τους εργαζόμενους. Κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να κατευνάσει τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των εργαζομένων της εταιρείας και ταυτόχρονα ρίχνει λάσπη στις δυνάμεις του επιχειρησιακού και των κλαδικών σωματείων που προσπαθούν να οργανώσουν και να δυναμώσουν την πάλη των εργαζομένων.

Είναι ανάγκη να δοθεί δυναμική απάντηση στα σχέδια της εργοδοσίας, να βρίσκονται σε ετοιμότητα και σε περίπτωση που η εταιρεία δεν καταβάλει το υπόλοιπο του μισθού του Μαρτίου μέχρι τη Παρασκευή  15 Απριλίου, να απαντήσουμε με κινητοποιήσεις. Πρέπει καλύτερα να οργανωθεί η ενημέρωση και η συζήτηση σε κάθε κατάστημα, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ενιαία στάση όλων των εργαζόμενων. Επίσης,  να εξασφαλιστεί η μαζική συμμετοχή στη 48ώρη Γενική απεργία ενάντια στο νόμο λαιμητόμο για το ασφαλιστικό.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ.

 ΤΟ ΔΣ