Καταδικάζουμε τη βιομηχανία διώξεων στους συνδικαλιστές μεταλλεργάτες του Πειραιά

Η εργοδοσία στο ΒΙΠΑΣ (Βιοτεχνικό Πάρκο Σχιστού) ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και σέρνει το Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και μεταλλεργάτες συνδικαλιστές συστηματικά σε δίκες με κατασκευασμένα κατηγορητήρια, με ιδιαίτερη ένταση τα τελευταία δύο χρόνια. Στόχος είναι να τρομοκρατήσει το Συνδικάτο και γενικότερα τους εργαζόμενους που σηκώνουν κεφάλι και αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Στη θέση του κατηγορούμενου εναλλάσσονται όλα σχεδόν τα μέλη της Διοίκησης και άλλοι πρωτοπόροι συνδικαλιστές και στη θέση του κατήγορου είναι επιχειρήσεις εργολάβων, ορισμένοι από τους οποίους διατηρούν στενές επαφές με την ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η Δικαιοσύνη επαναφέρει υποθέσεις που είχαν μπει στο αρχείο και ήταν στο όριο της παραγραφής. Σε άλλες δίκες, οι κατηγορούμενοι συνδικαλιστές καταδικάζονται, παρά την αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα.

Οι δικαστικές διώξεις δεν είναι τυχαίες. Οι εκατοντάδες μηνύσεις είναι αποτέλεσμα της λυσσαλέας αντίδρασης της εργοδοσίας, που έκανε ό,τι μπορούσε για να μην μπουν στο ΒΙΠΑΣ, το σωματείο και η συνδικαλιστική δράση. Η εργοδοτική τρομοκρατία κορυφώθηκε όταν το 2007 έγινε απεργία στο χώρο, που κράτησε 2,5 μήνες, με αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την επέκταση του 7ωρου – 5ήμερου – 35ωρου στα μηχανουργεία που σχετίζονται με τη Ζώνη.

Το Δ.Σ του Σωματείου μας καλεί όλους τους συναδέλφους να καταδικάσουν την ποινικοποίηση των αγώνων, να ενισχύσουν και να δυναμώσουν την συμπαράστασή τους και την αλληλεγγύη τους ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις των συνδικαλιστών μεταλλεργατών. Οι μεταλλεργάτες δεν είναι μόνοι τους.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ! Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !

ΤΟ ΔΣ