Καταγγελία για την απόλυση στην επιχείρηση Dynamic Market

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Καταγγέλουμε την επιχείρηση Dynamic Market Δημητριάδης Γ. & σια Ο.Ε., με έδρα τον Αγ. Ι.  Ρέντη, για την απόλυση ερζόμενου και την μεθόδευση της να φανεί σαν εθελούσια έξοδο. Η επιχείρηση όπως είπε και στην επιθεώρηση, προχώρησε στην κατάθεση εγγράφου οικειοθελούς αποχώρησης καθώς ο εργαζόμενος δεν προσήλθε στην εργασία του για τρεις μέρες. Από ότι φαίνεται για την εργοδοσία δεν μετράει ούτε η παρουσιά του εργαζομένου στην δουλειά την πρώτη μέρα αλλά ούτε και η προσφυγή του στην επιθεώρηση εργασίας την τρίτη μέρα. Προφανώς δεν ήταν αρκετή ούτε η επικοινωνία του εργαζόμενου, την ίδια μέρα στην επιθεώρηση, με τον εργοδότη και την επιθεώρηση.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην Dynamic Market αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά να βγάλουν συμπεράσματα. Το συγκέκριμένο περιστατικό έρχεται σε συνέχεια όλων των αντιλαικών πολιτικών που μάτωσαν και ματώνουν τους εργαζόμενους στα εμπορομάγαζα, στις αποθήκες. Των πολιτικών που μας καταδικάζουν να ζούμε με μισθούς πείνας, με εξοντωτικά ωράρια.

Η μόνη απάντηση για εμάς είναι η οργάνωση του αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών, η κάλυψη των αναγκών μας, η υπογραφή ΣΣΕ.. Φέρνουμε στο επίκεντρο τα δικά μας αιτήματα. Βάζουμε εμπόδια στην πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας που επιδιώκει να σταματήσει κάθε διεκδήκηση, να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου. Βάζουμε εμπόδια στην επιδίωξη που έχουν να αποδεχτούμε το «ο γέγονε γέγονε», το περασμένα ξεχασμένα. Θέλουν να μάθουμε να ζούμε με τα ψίχουλα που μας πετούν απο το τρπάεζι τους, την ίδια ώρα που μας αρπάζουν όλο το φαΐ.

Δεν συμβιβαζόμαστε, 14 Νοέμβρη απεργούμε

Στις 14 Νοεμβρίου απεργούμε μαζικά απαιτώντας επαναπρόσληψη του συναδέλφου. Δίνουμε δυναμική απάντηση σε όσους μας θέλουν συννένοχους στο μέλλον που ετοιμάζουν για μας και τα παιδιά μας. Η μόνη απάντηση για τον εμπορουπάλληλο, την εργατική τάξη είναι η συσπείρωση της στο ταξικό της σωματείο. Έχουμε την δύναμη και την πείρα να τους σταματήσουμε.

Κανένας εργαζόμενος μόνος

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ